Vitaly Pushnitsky
Tribute

Vitaly Pushnitsky (sz. 1967), az elismert és ikonikus Szentpétervári művész különböző médiumokkal dolgozik. A Deák Erika Galériában megrendezésre kerülő második önálló kiállításán legújabb festménysorozatát állítjuk ki, amely a Tribute címet viseli.

Pushnitsky a művészetet az idő mechanizmusának tekinti. Úgy látja, napjaink művésze egy olyan kötőanyag, amely különböző történeti korokat egyesít. Ő maga az időt egy személyes perspektívából figyeli, képzeletbeli világtájakat dolgoz ki, sajátos térbeli látásmódot fejleszt és állandó dialógusban van a klasszikus művészeti tradíciókkal, amelyeket előszeretettel társít a kortárs művészetekkel. Legutóbbi sorozatával visszatér a festészet gyökereihez.  Művészettörténeti referenciákkal tarkított klasszikus csendéleteket és műtermi jeleneteket látunk a kiállításon, amelyek hidat képeznek a múlt és a jelen között. Spirituális utalások és az orosz ikonfestészeti tradíciókhoz való visszanyúlás ugyanúgy megjelenik képeiben, mint a szocialista realizmus vagy a poszt-szocialista historikus festészet.

Vitaly Pushnitsky Szentpéterváron él és dolgozik. 1994-ben végzett a Szentpétervári Művészeti Akadémia grafika szakán. 1994-től tagja a Szentpétervári Művészek Egyesületének.. Festményeket, grafikákat, szobrokat és installációkat készít. Intézményi és magángyűjteményekben szerepelnek munkái. 

 2017. 05. 04 – 06. 03.info@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View