Bullás József
Szinkretikus színkezelés

A Deák Erika Galéria következő kiállításán Bullás József legújabb munkáit mutatja be.

Bullás képein a szín és forma kombinációk végtelen formában születnek újra és újra. Ahogy a kezdetben kiinduló pontot jelentő optikai hatások kiteljesednek, úgy bővülnek ki a térstruktúrák is újabb elemekkel és variációkkal.

Bullás legújabb munkái két nagy csoportban kerülnek bemutatásra. Az egyik a geometrikusabb, egymástól pontosan elhatárolható elemekkel játszó sorozat. Itt Bullás határozottan építi újra az eddig tőle már megszokott, állandóan ismétlődő alakzatokat és változatos térvariációkat, a formák mintegy dimenzió-struktúrákat alkotnak. Ezek a variációk addig nyújtják a teret, amíg a kép síkjából is már-már kitörni látszanak. A másik csoportot egy organikusabb, elsősorban a színekre fókuszáló kolorista festmények alkotják. Itt a színkombinációk kerülnek előtérbe, megismételhetetlen, egyszeri színharmóniák születnek a vásznon, amik a szemünk előtt építik fel a képek tereit.
   
A kiállított művek egymással párhuzamosan születtek, melyek formavilága, színkezelése különböző, utalva az emberben levő sokszínűségre.  Bullás egyszerre kutat és kísérletezik, történetei hol egymásra épülnek, hol összefolynak – néhol egy elmosódott forma, néhol egy jól körvonalazott stílus-játék vagy annak hiánya teszi teljessé a festményt. Egyszerre keresi a festészet fundamentumait, és azok rá, illetve ránk gyakorolt hatásait. Művészete egy olyan tiszta festészetet, melyben érezhető és látható az öröm, ahol a Bullás különös világa először apró elemeire szedve, majd újra összerakva bontakozik ki előttünk.

2014. 02. 13. - 2014. 03. 29.info@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View