Alexander Tinei,
Duliskovich Basil
Studiovisit

Alexander Tinei és Duliskovich Bazil művészetének fókuszában az emberi test áll. Mindketten figurális festők, már létező képeket, fotókat, újságkivágásokat használnak alapinspirációnak. Bazil Ukrajnából, Tinei Moldáviából települt Magyarországra. Barátok. Már 2007-ben létrehoztak egy közös kiállítást, és azóta gondolkodnak a következő közös projekten.

A galéria tere a StudioVisit alatt leginkább egy műteremre fog hasonlítani. A már kész műtárgyak mellett azok tervei, rajzok, félkész művek is ki lesznek állítva. A művészek munkái nem lesznek pontosan kettéválasztva, Tinei festménye mellett talán Bazil egyik vázlata lesz.

A rajzolás mindkét művész életművében fontos szerepet játszik, Tinei hatalmas papírokra rajzol, fest, ragaszt különleges anyagokat, Bazil kisméretű, montázsszerű rajzokat, akvarelleket készít. Mindketten sorozatokban gondolkodnak, de míg Tinei festményein elsősorban a testekre koncentrál, Bazil a test és környezetének a viszonyait is vizsgálja. Tinei emblematikus kék testrajzolatai, lefestett, roncsolt arcai és Bazil klasszikus mestereket idéző portréi az inspiráció időtlenségét, az alkotás könnyedségét sugallják, közös kiállításuk az alkotás örömét ünnepli.

Tinei áprilisban nagy sikerrel szerepelt a Deák Erika Standján az Art Cologne képzőművészeti vásáron, májusban a Prágai Biennálén, ősszel pedig az athéni Frissiras Galériában fog kiállítani. 

2011. 05. 13. - 2011. 06. 11.
info@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View