Pintér Gábor - Kovách Gergő 
Idegenek a céllövöldében

A Deák Erika Galéria következő kiállításán két izgalmas művész, Pintér Gábor és Kovách Gergő legújabb munkát mutatja be.

A festő Pintér és a szobrász Kovách szürreális hangulatot teremtenek a galériában. Különös világuk egyszerre megkapó és zavarba ejtő, míg Pintér mindennapi teremtményei egyszerre héroszok és cirkuszi mutatványosok addig Kovách vidám, mitologikus állatfigurái szinte megelevenednek és a képek felé mozdulnak. Mindketten játékosan ironikus nyelven tartanak tükröt korunk társadalma elé.

Pintér Gábor 2008-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő szakán.
Nagyméretű, hagyományos olaj-vászon technikával készült festmények mellett papír munkákat és installációkat is készít. Festményei furcsa szituációkat feldolgozó, elsősorban korunk fogyasztói társadalmának kritikus szemléletét tükröző életképek. Műveinek kiindulópontja általában egy talált privát illetve publikus kép.  Vásznait élénk színekkel és szenvedélyes gesztusokkal festi meg, vaskos ecsetvonásai egy olyan világot mutatnak be, ahol a látványt az erős, szinte megfogható felületek expresszivitása uralja.

Kovách Gergő 1998-ben végzett a Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán.
Kovách alakjai emberszerű lények, mesefigurák és mitológiai alakok keverékéből születnek. Szívesen merít más kultúrákból, figurái gyakran több arcot és testet is kapnak, alakjai egy időben mutatják az ember változékony hangulatait.  Most kiállított munkáit is ez a kettősség jellemzi, a látószögek felcserélésével különböző nézőpontokat emel ki és értelmez újra. Mint eddig is, új munkáit is elsősorban könnyedség, játékosság jellemzi.

2013. 02. 22. - 2013. 03. 23.
info@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View