Vitaly Pushnitsky
Point of View

A Deák Erika Galéria évadnyitó kiállításán a Szentpéterváron élő orosz képzőművész, Vitaly Pushnitsky (1967) legújabb munkáit mutatja be. Pushnitsky, akinek 2012 tavaszán a moszkvai Modern Művészetek Múzeumában retrospektív kiállítást rendeztek, napjaink egyik legizgalmasabb orosz művésze.
Pushnitsky gyakran keresztezi a médiumokat, festmények mellett gyakran készít installációkat, szobrokat, rajzokat.   Műveinek központi problematikája az idő és a tér viszonya, valamint a művészet eredete és jelen státusza.  Munkássága tulajdonképpen egy folyamatos időutazás múlt és jelen között, ami festményeinek képi világában követhető le legpontosabban, fekete-fehér, gyakran tondo formájú vásznai egyszerre idéznek klasszikus és kortárs pillanatokat, hangulatokat.
Point of View című kiállításán festményeket, rajzokat és egy installációt mutatunk be.  Festményein mechanikus eszközök és szakrális terek, míg kisméretű papír rajzain és kollázsain reneszánsz freskók és szobrok aktualizált átiratai jelennek meg. A galéria falain ezzel érdekes, néhol meghökkentő párhuzamok jönnek létre, a tondókon ábrázolt gépek, tárgyak és az ezekkel szembe állított szakrális terek között.
Kiállításunkkal párhuzamosan a debreceni Modem-ben „Nightfall” címmel rendezett nagyszabású nemzetközi tárlaton is részt vesz a művész.

2012. 09. 28. - 2012. 11. 17.info@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View