On Paper

Fehér László, Hajdú Kinga, Drozdik Orsolya, Duliskovich Bazil, Barta Sándor, Swierkiewicz Róbert, Pintér Gábor, Szűcs Attila, Magyarósi Éva, Moizer Zsuzsa, Bullás József, Alexander Tinei, Kupcsik Adrián, Hitka Viktória, EIKE, iski Kocsis Tibor, IRWIN, Ghyczy Dénes

Gyermekként az egyik első anyag, aminek segítségével gondolatainkat a külvilág felé kifejezhetjük, a papír. Először firkálgatunk, csak aztán tanulunk meg írni, de a papírhoz fűződő személyes viszony a felnőttkorra is megmarad.

A papír, mint médium minden művésznek mást jelent. Ádám Zoltánnak például a papírra dolgozás egy különlegesen misztikus élmény, míg Bullás Józsefnek sokkal inkább a papír gyors használhatósága fontos a különböző színvariációkhoz és a kísérletezéshez, míg Moizer Zsuzsának a papíron szétfutó akvarell önző esetlegességétől válik izgalmassá a papír törékeny felülete. Érzéki és misztikus élményeket idéznek fel Alexander Tinei, Drozdik Orsolya, Swierkiewicz Róbert munkái, miközben mindegyik személyes történetet mesél el. Hajdú Kinga és Ádám Zoltán is így cselekszik, ám ők történeteiket a hagyományok és megszokások burkába helyezik. Szűcs attila az emlékezés konkrét és elképzelt tereiről mesél játékos rajzain, miközben fehér lászló alakja az idő, a tér és a történelem láthatatlan felületén jelenik meg. Konkrét városi témákból, művészettörténeti utalásokból és utazási élményekből építkeznek Kupcsik Adrián és Iski Kocsis Tibor képei, az irwin csoport akvarellje pedig, konceptuális munkásságukra jellemzően, önreflexiv. Pintér Gábor, Hitka Viktória rajzai egyszerre felszabadultak és oldottak, Barta Sándor rajzai a karikatúrák izgalmas világát idézik. Magyarósi Éva nagyméretű munkái személyes élményekből táplálkoznak, amíg Duliskovich Bazil asszociatív installációja lírai emlékfoszlányokból épül fel.

 

2010. 05. 28. - 2010. 07. 27.
info@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View