Marozsán Erika x Je Suis Belle
Hímzett Történetek

Míg maga a divattervezés is egy művészeti forma, sok kortárs tervező dolgozik együtt képzőművészekkel egy-egy kollekció kialakításakor. A Deák Erika Galéria rendhagyó kiállítása erre az izgalmas együttműködési formára reflektál Hímzett Történetek című kiállításával.

A Je Suis Belle legújabb kollekciójának magja egy kollaboráció Marozsán Erikával, amelyben a New Yorkban élő színésznő különleges hímzései kelnek életre a tervezőpáros ruháin. Az érzékeny varrógép-rajzok szürreális freskókká olvadnak egy-egy fazonon, reszkető kezek tartanak szoknyává formálódó anyagdarabokat, leheletnyi vibráló tüllök színeznek ki részleteket, karakteres női portrékhoz társulnak drapériák, öltözékké formálva a képeket, objektekké a ruhadarabokat.

Marozsán Erika 2015 óta varrja személyes filmjét vékony cérnával, hófehér textilre. Rengeteg filmszerep, színházi előadás és lemez után a „képes beszéd” egy új, érzékeny formáját választotta, amely nem csak a magyar textilművészet hagyományaira utal vissza, de Marozsán életének jelentős pillanataira is reflektálnak. Ezek az individuális művek először a Deák Erika Galériában kerülnek bemutatásra.

A Je Suis Belle-t 2005-ben alapította Dévényi Dalma és Kiss Tibor. A márka az azóta eltelt években hazánk egyik vezető divatbrandjévé nőtte ki magát és nemzetközi szinten is elismertté vált. Koncepciójuk alappillére - kezdetektől fogva - az együttműködés más művészeti ágakkal, különös tekintettel a képzőművészet területeivel. Intellektuális értékeiknek vallják a tradicionális technikák és a népművészet kortárs keretbe emelését is.

Az esemény támogatója: COINTREAU

Megnyitó: 2019. 06. 12. szerda 18.00 h

Megnyitja: Bojár Iván András, művészettörténész

Megtekinthető: 2019. 06. 13 - 07. 31.info@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View