ERIKA DEÁK TEMPORARY MUNICH GALLERY

FRANZ-JOSEPH STRASSE 31, München 80801

A Deák Erika Galéria 1998-as megalakulása óta a progresszív magyar és nemzetközi képzőművészet bemutatása mellett kötelezte el magát. A galéria amellett, hogy meghatározó kiállításokat szervez Magyarországon és külföldön, számtalan nemzetközi vásáron szerepelt. Most, a német zenei és művészeti start-up-pal, a KUNSTKLANG-al közösen, egy olyan kiállítóteret hozott létre, ahol a legfontosabb kortárs magyar és Közép-Kelet európai képzőművészeket mutatja majd be a német közönségnek.

Első kiállításunkon az egyik legmeghatározóbb hazai festőművész, Szűcs Attila legújabb műveit mutatjuk be a müncheni galériában.
Szűcs páratlan technikai tudással megfestett vásznai különleges világokba vezetnek, az álom és a valóság határmezsgyéire. A képek ismerősek, ugyanakkor eldöntetlenül hagyják a kérdést, hogy saját emlékezetünk világa elevenedik meg előttünk, vagy a kollektív tudatalatti mélyére kalauzol minket.

Szűcs Attila 1967-ben született Miskolcon, Magyarországon, jelenleg Budapesten él és dolgozik. Munkái számtalan egyéni és csoportos kiállításon voltak láthatóak az Egyesült Államokban és Európában, többek között a KW Institute for Contemporary Art-ban, Berlinben; a Ludwig Múzeumban, Budapesten; a Künstlerhaus Bethanienben, Berlinben, and Tylers Museumban, Haarlemben, Hollandiában. Munkái olyan fontos gyűjteményekben szerepelnek, mint a Neue Galerie am Landesmuseum Johanneum, Graz, a Magyar Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum, Budapest, vagy a Frissiras Museum, Athén.  Jelenleg a Sotheby’s S/2 Gallery The Nude in the XX and XXI Century című csoportos kiállításon szerepel.

Nyitva: Hétfő – Péntek, 15-18 óráig, vagy időpont egyeztetéssel

attila szucs 1


Márton Nemes
Undercoloured

2016. Február 22 – 2016. Március 26.

 


Imre Bak

Tension and Harmony

2016. Május 11 – 2016. Június 11.

 

20160510 161414 resized