Párhuzamos események
iski Kocsis Tibor

2012. 04. 06. - 2012. 05. 05.

iski Kocsis legújabb alkotásaiban kitágítja korábban elkezdett kutatásait a vizualitás és a fogalmiság közötti kapcsolatról.  Munkáit egy jól felépített konceptuális gondolat köré szervezi, amely a valóság és annak különböző leképezéseiből táplálkozik.

iski Kocsis festményein, szén és kréta rajzain az érintetlen, ember nélküli természetet ábrázolja. Részletekbe menően pontos természetrajzai első ránézésre tájképek, a valóság realisztikus ábrázolásai, de közelebbről szemlélve őket inkább furcsa meditációk.  Hatalmas erdőket, fákat és bokrokat látunk a képeken, melyek kiinduló pontjai változó médiumok, fotók, videók, talált képek.  Egy-egy témát többször is körbejár, hatalmas rajzai mellett azok nagyítóval készült miniatűrjei is megjelennek, ugyanaz kétszer, ugyanolyan részletességgel, ugyanakkora koncentrációval.  iski a festőiséget vizsgálja, konceptuális festőművész lévén nála a téma kiválasztása mellett annak ábrázolási módja is rendkívüli jelentőséggel bír.

iski Kocsis Tibor 2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. 1997-tõl a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tagja. 2001-től Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének tagja. Képei megtalálhatók számos haza és külföldi gyűjteményben.