A festészet jövője
Hecker Péter

2011. 03. 03. - 2011. 04. 02.

Hecker új sorozatával szakít az eddig tőle megszokott festészeti hagyománnyal és olyan festményeket készít, melyek nem amatőrfotókon rögzített hétköznapi eseményeket ábrázolnak és nem is azok alapján készültek. Új sorozatának főszereplője a művészet és a festő maga. Az új, leginkább konceptuálisnak mondható sorozat képei „l’art pour l’art” alkotások, a művészet önmagára mutatása mellett nem nélkülözik a Heckertől már megszokott humort és a furcsa szimbólumok felsorakoztatását sem. Mint eddig is, képeinek fontos eleme a cím, mint „Művészettől zaklatott látgatók verekednek a múzeumban”, ahol valóban emberek esnek egymásnak a mindenható műtárgyak bizsergető hatása alatt.

Egészen új képi világot és hangulatot képvisel a most először bemutatásra kerülő Gyufaház sorozata is, ahol a festmény inspirációs forrásai a művész által gyufaszálakból készített kicsi házikó makettek. Hecker ezzel a gesztusával a 70-es évek szabadidős, gondűző passzióját a makett-gyufaház készítést idézi meg.

Hecker Péter a kasseli Gesammthochsulén majd a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult. Számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt haza és nemzetközi kiállításokon egyaránt.