Pintér Gábor: Szókratész arra kéri a szónok Protagoraszt, hogy fogja rövidre magát, mert egy hosszú beszéd alatt elfelejti, hogy miről is volt szó

Megnyitó: 2019. 12. 04. 18:00 h

Megnyitja: Kukla Krisztián, esztéta

Megtekinthető: 2019. 12. 05 - 2020. 01. 11.

A Deák Erika Galéria örömmel mutatja be Pintér Gábor, a kortárs magyar festészet egyik kiemelkedő fiatal alkotójának legújabb festményeit. Pintér negyedik önálló kiállításának képei bizonyságot tesznek egyik jellemző stilisztikai kulcsjegyéről, hogy festményei képesek több pillanat egyszerre történő megjelenítésére, egy olyan totális narratíva bemutatására, amelyben a kép tér és idő hálózatok szövevényes egységévé válik. A képein párhuzamosan megjelenő teljesen hétköznapi helyzetek totális képet adnak a szereplők gondolatairól, lelkiállapotáról, múltbéli és jövőbeni események láncolatáról. Legújabb sorozatában olyan kompozíciós megoldásokat alkalmaz, mint a tükrözés, vagy olyan hatásokat idéz meg, mint a két képkocka között váratlanul megállított diafilm. Továbbra is utal popkulturális ikonokra és művészettörténeti klasszikusokra, és előszeretettel vegyíti a különböző képzőművészeti stílusokat is az absztrakttól, a realisztikus ábrázoláson át a Lowbrow műfajáig.

Pintér Gábor 1983-ban született Budapesten. 2008-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. 2007-ben Ludwig díjat nyert. Kiállított többek között a Magyar Nemzeti Galériában. Művei több hazai és nemzetközi magángyűjteményben is megtalálhatóak.