Hard Edge - Soft Edge
Bullás József

A Deák Erika Galéria következő kiállításán Bullás József legújabb festményeit állítjuk ki.
Bullás az elmosódott tónusú hálózatok, a repetitív komplex formák és a mélység illúziójának festője. A tudatosan kontrollált, az évek során lassan kidolgozott és mesteri szintre fejlesztett festészettechnika egyedi és utánozhatatlan hangot adott neki. A színek fény- és árnyékfokozatainak érzékeltetése, a harmonikus konstruktív kompozíciók tónusainak elmosása és az érzékszervek becsapása Bullás festményeinek fő jellemzője.
Ahogy korábbi művein, jelen festményein is a valőr kapja a főszerepet. Komplex festményeinek tárgya maga a készítés folyamata. Minden munkát pontos paraméterek mentén megtervezett alapos előkészítés előz meg, de a véletlen sem kizáró tényezője a festési folyamatnak. Rétegről-rétegre készül a többszörös átdolgozás eredményeként létrejövő kép, amely árnyékoktól és 3D hatásoktól válik illúzionisztikussá. Egyetlen Bullás József festmény sem ábrázoló. Nem találunk festményein természeti referenciákat, és semmilyen más evilági témát. A festmények nem követik az absztrakt művészet szabályait sem, de annak nyelvét gazdagítják.
Az absztrakt textúrákban az egyensúly és a mozgás ugyanúgy benne van, mint a bizonytalanság, hiszen a festmények úgy mondanak ellent a valóságnak, hogy az érzékelésünket bizonytalanítják el. Ne csodálkozzunk hát, ha a kiállítás megtekintése során újra kell fogalmaznunk relációnkat a térhez és a képekhez.

2016. 03. 10. - 2016. 04. 02.

Megnyitja: Rieder Gábor művészettörténészinfo@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View