Barabás Zsófi
A felhők súlya

A Deák Erika Galéria következő kiállításán Barabás Zsófi legújabb festményeit mutatja be. A kiállítás alkalmával a megnyitóbeszédet Adamik Luca, művészettörténész tartja 2022. május 4-én este 6 órakor. Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a megnyitó esemény végre nyilvánosan is látogatható lesz.

Barabás művészetére 2017-óta jellemző a jelzésszerű, sűrűsödő és ritkuló kompozíciók, illetve az organikus alakzatok ötvözése geometrikus elemekkel. Biomorf formái jellemzően épülnek egymásra, bomlanak ki egymásból, s széttartva a síkban, kitörni látszanak a vászon lehatárolt keretrendszeréből a végtelen felé.

Korábbi munkáira is jellemző a karakteres és következetes művészeti nyelv használata mellett a kísérletezés, és az újdonság folytonos keresése: Barabás művészetében újra- és újra előtérbe helyeződik a sík és a tér kettőssége, a festményekből kiragadott egyes elemek térbe való áthelyezése, a festői gondolatok plasztikussá tételének vágya.

A kiállítás címe, a Felhők súlya, a műtárgyak egységét tekintve többlet jelentéssel bír. Egyszerre asszociál a felhők, mint légies, könnyed és gondtalan képére; s egyszerre kontemplál a kevéssé ismert természeti jellemzőjük, azaz több tonnás súlyuk rejtett mivoltán egyaránt. Barabás most bemutatott új munkáira hasonló kettősség jellemző: látszólag légiesen könnyed kompozíciói, harmonikus színválasztásai egy álmodozó művészi tevékenységre utalhatnak, ám mögöttük igazán mély, olykor-olykor komor, s legfőképp a csendes elmélkedésre sarkalló gondolati síkok húzódnak meg.

A kiállítás teljes képanyagát a galéria weboldalán, illetve a közösségi oldalakon is láthatóvá tesszük, és nyitvatartási időben mindenkit várunk szeretettel.

Ha bármilyen további információra van szüksége, kérjük, keressen minket e-mailben.

 

Megnyitó: 2022. május 4. 18:00 óra

Megnyitja: Adamik Luca, művészettörténész

Megtekinthető: 2022. május 4 – 29.

Nyitvatartás: szerda–péntek, 12:00–18:00 órainfo@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View