Hecker Péter
A festészet jövője

Hecker új sorozatával szakít az eddig tőle megszokott festészeti hagyománnyal és olyan festményeket készít, melyek nem amatőrfotókon rögzített hétköznapi eseményeket ábrázolnak és nem is azok alapján készültek. Új sorozatának főszereplője a művészet és a festő maga. Az új, leginkább konceptuálisnak mondható sorozat képei „l’art pour l’art” alkotások, a művészet önmagára mutatása mellett nem nélkülözik a Heckertől már megszokott humort és a furcsa szimbólumok felsorakoztatását sem. Mint eddig is, képeinek fontos eleme a cím, mint „Művészettől zaklatott látgatók verekednek a múzeumban”, ahol valóban emberek esnek egymásnak a mindenható műtárgyak bizsergető hatása alatt.

Egészen új képi világot és hangulatot képvisel a most először bemutatásra kerülő Gyufaház sorozata is, ahol a festmény inspirációs forrásai a művész által gyufaszálakból készített kicsi házikó makettek. Hecker ezzel a gesztusával a 70-es évek szabadidős, gondűző passzióját a makett-gyufaház készítést idézi meg.

Hecker Péter a kasseli Gesammthochsulén majd a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult. Számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt haza és nemzetközi kiállításokon egyaránt.

2011. 03. 03. - 2011. 04. 02.
info@deakgaleria.hu
+36 1 201 3740Szerda-Péntek 12:00 - 18:00
Instagram

View